lauantai 27. heinäkuuta 2013

Superfoodia


Olen kerännyt mustikoita hurjan määrän
tai ainakin omasta mielestäni.
 
nään siivosin 15 litraa.
Se on semmonen homma minkä vois palkata jollekkin toiselle...
Yhteesä pakkasessa on noin 25litraa.

Ihana ottaa talvella mustikoita jogurtin sekaan, 
leipoa jotain hyvää herkkua tai syödä marjasekotuksena.

Tekasin päiväkahville mustikkapaistosta.
Ohjeen otin Leilan pala kakkua kirjasta.


Murutaikina:

250g kylmää voita
1½ dl raakasokeria (laitoi ruokokidesokeria. Onko sama kuin raakasokeri?)
1½ dl kookoshiutaleita
2½ dl vehäjauhoja  
 1½ dl kaurahiutaleita (ei ollut, laitoin ruisleitä)

nypi voi, sokeri kookoshiutaleet ja jauhot murumaiseksi.
Lisää varovasti kaurahiutaleet, niin ettei ne hajoa.

Täyte:
1½ l mustikoita
2 pestyn sitruunan raastetut kuoret
1 dl sokeria
2rkl maissitärkkelystä

Sekoita marjat, sitruunan kuoriraaste, sokeri ja maissitärkkelys
 keskenään kulhossa.
Levitä seos voidellun uunvuoan pohjalle. Sirota murutaikina
 niiden päälle ja höylää pinnalle hiukan voita.
Kypsennä paistos kullankeltaiseksi uunin keskitasossa,
200astetta ja noin 25min.

Tarjosin paistoksen nopeasti sekoitetun vaniljakiisselin kanssa.


 Vaniljakiisseli
 pieni kannullinen

 ½ vaniljatankoa
3keltuaista
½ dl sokeria
3 dl kuohukermaa

Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet.
Vatkaa  keltuaiset, sokeri ja vaniljansiemenet vaaleaksi ja kuohkeaksi.
Vaahdota kerma hyvin ja kääntele vaahto keltuaisseokseen.

Herkkua ol!!!
 Hyvin lähti imeläntuska, kun olen ollut vähemmällä imelän syönnillä :)



2 kommenttia:

  1. Siiis ihan lievästi siulla vattuja ja mustikoita pakkasessa :) nam!
    Itse en nyt ole hirvittävästi metsässä juossut, kun viime vuotisiakin mustikoita vielä pyörii pakkasessa. Mutta ehkä tässä täytyy vielä käydä. Vatut alkaa meillä just nyt kypsyä. Metsästä kerätyt ovat niistä kyllä kaikkein parhaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä joo itsekkin yllättynyt marjamääristä :)

      Poista