tiistai 21. syyskuuta 2010

13-vuotta sitten

Taas mennyt monta päivää, etten ole tänne kirjotellut mitään... Toisten blogeja kyllä käyn tiuhaan lukemassa ja välillä kommentoinkin :) Korjaan tilanteen ja koitan pirityä tämän omankin blogin kanssa.

Lauantaina juhlittiin sukulaisten kanssa meijän vanhimman tytön 13v synttäreitä. Mukavasti meni juhlat! Sunnuntaina tyttö lähti kolmen kaverinsa kanssa pizzalle ja elokuviin. Kuulemma oli parhaat synttärit ikinä :)
Lauantaina oli ajatuksissa mitä tapahtui 13v sitten. Raskaus oli mennyt 9 päivää yli ja jouduin sairaalaan, kun raskausmyrkytys tuli. Lääkäri huomasi ultrassa, että vauvan sydämessä oli jotain häikkää -sydämen vasemmanpuoleinen läppä puuttui. Nuori minä en osannut säikähtää, Mies ja mummut pelästyi. Lääkäri osasi  hyvin selittää, että vauva saattaa olla sellaisessa asennossa, että läppä ei näy. Siksi en osannut pelätä. Illalla ruvettiin käynnistämään, lääkäri ei halunnut aamuun jättää synnytystä. Käynnistys lähti heti vaikuttamaan. Mies osasi olla hienosti minun tukena. Tuli jopa vessaan asti :) Sain epiduraali puudutuksen ja se auttoi hyvin, ilokaasua en osannut ottaa oikein. Täyden työpäivän tein, 8 tuntia kesti synnytys. Meitä palkittiin työpäivästä ihanalla tyttö vauvalla. Tyttö painoi 4042g ja oli pitkä 52cm. Lääkäri tarkisti vauvan heti ja sydämessä ei kuulunut mitään erikoisia ääniä ja kaikki oli HYVIN!! Vauva vietiin yöksi kuitenkin teho-osastolle tarkkailuun, aamulla saatiin hakea oma pikkuinen kokonaan itsellemme. Tästä alkoi meidän perheen arki.
Hienosti on meijän vauva kasvanut. Hyvin on tempperamenttinen nuori nainen, mutta onneksi osaa olla myös rauhallinen! Aamullakin lähti kouluun ovet paukkuen...

Meillä on pikku pojilla silmätulehukset ja muilla lentää räkä enemmän ja vähemmän. Täytyy tänään viedä poikiä lääkäriin, niin saa silmätipat.

Nyt lähen laittamaan pyykkikoneen pyörimään ja vuokaleivät alulle.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!!
 

1 kommentti:

  1. Onnea teidän teini-neidille! ;) Meillä on poikien silmätulehdukset nyt onneksi parantuneet, tipat auttoivat nopeasti. :)

    VastaaPoista