sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Raparperihillo

Perjantaina teki kovasti mieli pannaria ja raparperihilloa.
Googlettamalla löysin kivan hillo-ohjeen ja  kokeiluun meni.

Raparperihillo

Raparperejä
pieni tilkka vettä
fariinisokeri
hillosokeria (laitoin tavallistakin)
vaniljasokeria
kanelia
hyppyen kaardemummaa

(ohjeessa oli myös pala inkivääriä, jätin pois kun ei ollut)

Pilko raparperit ja laita kattilaan. Lisää tilkka vettä, että ei pala pohjaan ja vähän fariinisokeria (nopeuttaa mehustumista). Keittele seosta kunnes raparpereista alkaa irrota nestettä, sekoita usein. Lisää sokeria ja mausteita mau mukaan ja keittele valmiiksi




Tämä raparperihillo on hyvää!! Kävi loistavasti pannarin kanssa ja varmasti käy hyvin myös lettujen ja jäätelön kanssa. Olen myös laittanut maustamattoman jogurttin sekaan.


Alkuperäinen ohje on täältä

1 kommentti:

  1. Minä oon nyt koittanut tyhjentää pakastimesta entisiä raparpereja että mahtuu uusia :D Hilloahan niistä ois tosiaan voinut talvella tehä mutta eipä saanut aikaseksi...

    VastaaPoista