keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Tomaatti

Laitoin jokunen viikko sitten paprikan ja tomaatin siemeniä itämään.
No paprika ei jostain syystä halunnut onnistua...
En tiedä pääsikö jossain vaiheessa kuivumaan, että meni pilalle...

Tomaatit on kasvanut jo kovasti!
tai ainakin osa siemenistä, kaikki ei tainnut itää


Tässä vihreässä purkissa siemenet taisi olla liikkuvaa lajiketta, kun suurin osa taimista itää tässä reunassa :)

Kertokaapas te puutarhurit, että millon näitä tomaatintaimia ruvetaa koulimaan?

Tänään laitoin uudet suippopaprikan siemenet itämään.
Pidetään niille peukkuja!!!!!!

8 kommenttia:

 1. Minä koulisin noi nyt, muutama lehtihän niihin pitää antaa tulla ja sitte isompaan... Ainaki näi oon tehnyt joskus ja ihan tomaattiakin niistä sitten syönyt ;D
  Mulla on jäänyt kaikki idätyshommat nyt tältä keväältä vaikka piti, en ees hernettä oo saanu laitettuu et sais versoja salaattii :O
  Tsemppiä, toivottavasti pääsette kesällä herkuttelemaan omilla tomaateille!

  VastaaPoista
 2. Jaaha, siis tomaatti olis pitäny laittaa jo... =D No en kyllä edes ostanut siemeniä, kun ajattelin että se on sen verran vaikea aloittelijalle. Enkä tiiä mihin sen sitten laittaisin. Onko sulla kasvihuone mihin laitat? Vai kasvaiskohan noi ihan sisällä...??

  VastaaPoista
 3. Voi koulinta sentään;) ite en osaa sanoa, koska pitäisi tehdä, toivottavasti onnistut ja mäkin laitoin muuten viikonloppuna noita samoja paprikoita itämään.

  VastaaPoista
 4. Senni: Täytyypä ruveta koulimaan :) Laitankos minä noi tomaatit jo omiin purkeihin?

  Heli: Pussin kylessä luki, että maaliskuussa itämään :) Ostappas torilta tai jostain taimimyymälästä tomaatin taimia (sitten kevväämmällä) ja istuta ne kasvusäkkiin. Kasvusäkin voit laittaa aurinkoiselle seinustalle. Mulla on kasvihuone mihin sitten ilmojen lämmittyä siirrän tomaatit ym. Näin neuvoo puutarhuri Inkku :D :D

  Sanna-Riikka: Kyllä olen niin pihalla näitten koulimisten kanssa :0 Toivotaan että edes yks tomaatti kasvais!!

  VastaaPoista
 5. Kyllä ne saa jo koulia omiin purkkeihin. Komeita alkuja jo :)

  VastaaPoista
 6. Niin tuossahan Mari olikin jo vastauksen antanut kysymykseen ;) Omiin purkkeihin vaan, ja laita silleen että menee sitä varttakin jonkun verran sinne multaan, niin ei tuu niin honteloita!

  VastaaPoista
 7. Pitäisköhän itekin eka kertaa kasvattaa jotain, vaikka yrttejä jos ei muuta :) Oon ihan viherpeukalo keskellä kämmentä!

  VastaaPoista
 8. Hyvännäköisiä pikku taimia!! Itselläni tomaatin taimet ei ole vielä noin hienosti kasvaneet..Mutta odotan innolla joka päivä josko niihin tulisi vartta ja lehteä lisää :)
  Minulla kesti myös paprikan taimien nousu pitkään. Itäävät kenties pidemmän ajan kuin tomaatit, tähän päätökseen itse tulin kun myös mietin että miksei nouse mullasta niinkuin tomaatin alut.

  Kasvatusiloa ja valoa :)

  VastaaPoista