perjantai 2. heinäkuuta 2010

Tipuja

Annettiin 20 päivää sitten 4 kananmunaa miehen tutun hautomakoneeseen. 
Eilen sieltä soitettiin ja kerrottiin, että munista kuuluu piipitystä.
Aamulla mies haki 2 pikkuista tipua meille hoidettevaksi.
Voi miten ne on ihania pikkuisia piipittäjiä!!

Viikon päästä kuoriutuu lisää tipuja kanan alla.
Jännittää kovasti.

Kahen  viikon päästä haetaan meille tälläinen söpöläinen
6 kommenttia:

 1. Suloisia!!!

  Mä kuule olen nyt niin innostunut tuosta kana-ajatuksesta, että ilmoitin tänään miehelle, että meille sitten tulee kanoja!!! Ja vuohia kans!! En tosin tiiä millon mutta tulee kuitenkin.. =D

  Mä oikein laitoin tuulemaan ja aion kysyä myiskö naapuri peltoa palan mulle ja sitten toinen sellasen aitauksen ja yhdeltä tutulta kärkyn vanhoja vuorilautoja jos niistä sais jotain aitaa ja kananmökkiä.....

  Voisitko laittaa kuvaa miten teidän kanaset asustaa? Ja kaikkia hyviä vinkkejä muutenkin... Aion kysyä myös yhdeltä naapurilta jolla ennen oli kanoja mutta kaikki vinkit on tervetulleita..

  VastaaPoista
 2. Suosittelen kylä ilolla kanoja :) Tosi mukavia eläimiä! Meillä olis jossain vaiheessa myytävänä suomalaisia maatiaiskanoja, vink vink ;)
  Meillä oli yks kesä vuohia. Oli aika jukureita... Nyt on kova lammas kuume. Kyllä minä ne lampaat vielä hommaan!!
  Voin laittaa kanalasta ja kanoista kuvia. Suosittelen käyntiä munanetissä (www.munanetti.net). Siellä on kuule hyviä vinkkejä ja kuvia. Meijänkin kanojen kuvia löytyy :) Vuohista löytyy tietoa taas vuohifoorumista.

  Kiva kun olet kiinnostunut kanoista!!

  VastaaPoista
 3. Jaahas, teidän eläinpiha senkun vaan kasvaa! Ihana tuo kani!

  VastaaPoista
 4. Missäs päin te asuttekaan?? Jos niitä kanoja ensi keväänä olis myynnissä?? Mä en tälle kesälle enää haaveile niistä mutta ensi kesäksi sitten. Oliskin kiva tavata samalla blogiystävä!!!

  Meillä on naapurissa lammastila, en ole kysynyt saisiko sieltä ostaa keväällä pari karitsaa.. ongelma vaan on se, että he ei sitten ota niitä takaisin. Alkuun nyt nimittäin vähän haaveilen siitä, että jos siltä tuntuu niin voisin talveksi sijoittaa vuohet sitten takaisin sinne mistä tulevatkin.. ja sitten taas keväällä takaisin meille. Täytyy vähän katsastella miten niiden kanssa sujuu ja onko mahdollista laittaa niille talviasuntoa tänne. Ja tuota miestäkin saatan joutua vähän pehmittämään vielä.. =D

  Käyn tutustumassa noihin vinkkaamiisi juttuihin varmasti, kiitos vinkeistä!!

  VastaaPoista
 5. Heli: Me asutaan täällä Keskisessä-Suomessa. Mukava olis sinuakin tavata :) Tunnut jotenkin "tutulle", kun on samanlaisia ajatuksia ja haaveita.

  Lampaita saa vuokrattua, mutta en yhtään muista mikä paikka se oli. Netissä vaan sellaseen törmäsin. Joillakin on kanoja ja vuohia sellasessa työmaa parakissa. Niistä saa kivan näkösiä, kun vähän laittaa maalia pintaan.
  Miehen pehmitystä olen minäkin tehnyt koko kevään ja kesän =) Hitaasti vaan tahtoo lämmetä mun lampaille...

  VastaaPoista
 6. Vai on teidän perheeseen tulossa pupu, onnea! Puput ovat melko seurallisia eläimiä, joten jos vain mahdollista niin kannattaa jossain vaiheessa meittiä kaveriakin :)

  Meillä on tällä hetkellä yhdeksän kania, joista seitsemän kasvatuksessa. Poikasia tosin tulee harvakseltaan, mutta jospa tässä vielä tämän vuoden puolella saisi kääpiöluppavauvoja. Hermeliinien suhteen olen jo luopunut lähes toivosta, kun ei naaras ole yhtään kiinnostunut uroksen touhuista.. ;)

  VastaaPoista